Mijn naam is Marloes Andriessen en ik heb sinds 2011 mijn eigen praktijk als Kinder- en Jongerentherapeut. Ik ben getrouwd en ik heb 3 kinderen.
Tijdens het begeleiden van kinderen en jongeren bij scheidingsproblematieken werd het me duidelijk dat de schéiding niet schadelijk is voor het kind, maar het conflict tussen de ouders.

header small

Klik hier om meer te lezen over mijn werk als Kinder- en Jongerentherapeut.

Er bestaat vaak ten onrechte een negatief beeld over ouders die gaan scheiden. Ze zijn er beslist niet op uit om hun kinderen bewust pijn te doen, maar als je gaat scheiden komen er heel veel emoties vrij en is het moeilijk om het  roer recht te houden.

Ik werk met de methodiek van Succesvol Scheiden Nederland waarbij ik ben aangesloten. Als scheidingscoach wil ik dat zoveel mogelijk ouders profiteren van deze methodiek. Ouders worden hierdoor de mogelijkheid geboden om op een structurele en opbouwende manier met elkaar te leren communiceren, niet alleen tijdens maar ook NA de scheiding.

Het conflict is eenzijdig op te lossen. Je hebt je ex-partner in dit proces niet nodig, ik ga je individueel begeleiden.

Daarbij is goede hulp van levensbelang en ik ben zeer blij dat ik deze methode kan inzetten om een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst van de ouders en natuurlijk aan de toekomst en ontwikkeling van de kinderen!

Marloes Andriessen

Scheidingscoach
Kinder- en Jongerentherapeut

Linda, 50 jaar:

‘Vastgeroeste patronen uit je huwelijk, bijvoorbeeld. op het gebied van communicatie, zijn er ook nog na de scheiding.
Marloes maakt dit heel mooi zichtbaar, zodat je ze los kunt laten en weer verder kunt’.

Miranda, 49 jaar:

“In de 2e module van de training ‘Succesvol Scheiden’ zijn we dieper ingegaan op de verschillende communicatiestijlen. Analyserend kwamen we tot de ontdekking dat mijn ex partner een dominante/directieve stijl hanteert en ik de vriendelijke/supporter stijl. Wat een eyeopener dat niet ik, maar mijn manier van communiceren als een ‘lap op een rode stier’ werkt bij mijn ex-partner.”

Bert, 42 jaar:

“Hoe fijn is het, dat wanneer je het juiste inzicht hebt, je ook meteen de sleutel in handen hebt om de communicatie met je ex-partner te kunnen verbeteren. De tips en handvatten die ik van Marloes gekregen heb, heb ik meteen in de praktijk kunnen brengen én met een positief resultaat !”

Caroline, 39 jaar:

“Met de begeleiding van Marloes zijn wij, in wellicht de moeilijkste periode van ons leven, in staat gebleven om met elkaar in gesprek te blijven. We hebben veel inzichten verkregen in de breekpunten van onze relatie, iets wat we voor de toekomst weer meenemen.”